• Home /
  • Nieuws /
  • DENYS heeft opdracht voor drinkwaterproject in Congo (2010)

DENYS heeft opdracht voor drinkwaterproject in Congo (2010)

2010-07-02

Exact 1 week voor de viering van 50 jaar onafhankelijkheid van Congo heeft Denys een contract getekend voor een project van drinkwatervoorziening voor de stad Tshikapa in Congo.

Tshikapa is één van de belangrijkste steden in de Kasai provincie en telt meer dan 1,1 miljoen inwoners (vergelijkbaar met Brussel). Enkel een zestigtal families hebben op dit moment drinkwater.

Dit project maakt deel uit van de vijf grote infrastructuurwerken gelanceerd door president Kabila naar aanleiding van de viering van 50 jaar onafhankelijkheid.

De ondertekening van het contract vond plaats op de hoofdzetel van de Regideso in Kinshasa in aanwezigheid van de Minister van Energie Mr. Tshiongo Tshibinkubula wa Ntumba en volksvertegenwoordigers van de provincie Kasai.

Het contract heeft een waarde van 54,6 miljoen US dollar en zal uitgevoerd worden in 30 maanden. De financiering is afkomstig van de Afrikaanse OntwikkelingsBank.

Denys bouwt de infrastructuur, Waterleau zorgt voor het ontwerp en de elektromechanische uitrusting van de drinkwaterfabriek.