• Home /
  • Nieuws /
  • Eerste steenlegging project Scholen van Morgen (2013)

Eerste steenlegging project Scholen van Morgen (2013)

2013-10-25

Op 15 oktober 2013 legde minister Pascal Smet de eerste Steen van de GO! Campus Aangepast Onderwijs in Sint-Niklaas. Drie GO! instellingen worden er verenigd tot een volwaardige campus voor leerlingen met specifieke onderwijs- en opvangbehoeften. Deze nieuwbouw van 4000 m2 is het eerste GO! project in het programma Scholen van Morgen, een samenwerking tussen de Vlaamse Overheid en de private sector.

De Scholen van Morgen-vennootschap heeft de THV IDlB (DENYS-BUILDING-INVESTPRO-IBO) aangesteld als aannemer voor de bouw en het 30-jarig onderhoud van het nieuwbouwcomplex in Sint-Niklaas.

ABSCIS architecten is op zoek gegaan naar de meest optimale bouwstructuur om de leerlingen fysisch en psychisch ruimte te geven om zich maximaal te laten ontplooien. Het project zorgt voor extra klaslokalen, zorgklassen, therapie en paramedische ruimten voor het secundair onderwijs, SBSO Baken, die ook toegankelijk zijn voor leerlingen van het basisonderwijs, MPI Zonneken. Zes leefgroepen van het Intemaat Zonneken kunnen terecht in dit gebouw.

De bouwwerken zijn officieel gestart en ze worden afgerond in het voorjaar van 2015.