• Home /
  • Nieuws /
  • Eerste steenlegging stelplaats Brugge (2010)

Eerste steenlegging stelplaats Brugge (2010)

2010-10-28

Op 30 juni 2010 heeft Denys in partnership haar volgende PPS-project in de wacht gesleept.

 

De zogenaamde “contractual and financial close” van het project “Stelplaatsen Brugge-Overijse-Zomergem” heeft plaats gevonden tussen de opdrachtgever De Lijn en een opdrachtnemer (SPV), waarin Denys als aandeelhouder participeert. De hoofdaandeelhouder van de SPV is Macquarie, de belangrijkste internationale speler op het vlak van PPS-projecten. Denys zal mede instaan, voor het design, de bouw en het langdurig onderhoud gedurende 25 jaar.

Op 27 oktober 2010 heeft de eerste steenlegging van de stelplaats Brugge plaats gevonden.

Deze nieuwe stelplaats aan het station gelegen is ruim genoeg om alle stads- en streekbussen samen te brengen op één locatie, wat de dagdagelijkse werking alleen maar vlotter kan doen verlopen.

De nieuwe stelplaats zal niet enkel het hart zijn van de stad- en streekexploitatie van de regio Brugge, het zal ook de nieuwe uitvalsbasis zijn van de Rijschool van West-Vlaanderen.

Het zwaartepunt van de exploitatie van West-Vlaanderen ligt immers in Brugge.

Het station van Brugge is een belangrijk multimodaal knooppunt waar veel buslijnen starten. Door net naast dit belangrijk knooppunt de stelplaats te hebben, wint men tijd en bespaart men op lege kilometers.

De stelplaats bestaat uit de volgende onderdelen : een exploitatiegebouw met een capaciteit voor 280 personen, een onderhoudscentrum met 6 werkposten, een werkhuis, twee wasstraten, een tankstraat, parkeerplaatsen voor 196 bussen, 180 personenwagens, 50 fietsen en 30 moto’s of bromfietsen.