• Home /
  • Nieuws /
  • Eerstesteenlegging UGent-VIB Onderzoeksgebouw FSVM II

Eerstesteenlegging UGent-VIB Onderzoeksgebouw FSVM II

Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport heeft op 19 februari 2018 de eerste steen gelegd van het nieuwe onderzoeksgebouw dat het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en de UGent bouwen op het Tech Lane Ghent Science Park in Zwijnaarde.

Het UGent-VIB Onderzoeksgebouw FSVM II, genoemd naar de Gentse biotechpioniers Fiers, Schell en Van Montagu, zal fysiek verbonden worden met het huidige VIB-UGent Onderzoeksgebouw FSVM I. Alle VIB-UGent onderzoeksgroepen zullen zo gehuisvest worden op één site temidden van de Life Sciences cluster.

DENYS staat in samenwerking met IPES in voor het design en bouw van het onderzoeksgebouw met als voornaamste functies : kantoren, laboratoria en onderzoekslokalen, serre en plantengroeikamers, ontmoetingsruimte met koffiebar, restaurant en half ondergrondse parking.

De opdracht van Design omvat de volledige studieopdracht voor de architectuur, de inrichting, de stabiliteit, de technieken en de buitenaanleg, de veiligheidscoördinatie ontwerp en verwezenlijking, de EPB-verslaggeving, de projectcoördinatie.

In een bijkomende fase zal nog de bouw van een acceleratorgebouw volgen.

Het gebouw in getallen :

  • ±15 000 m² waar op termijn 150 tot 200 onderzoekers zullen werken.
  • Laboratoria en een serre: 5860 m². Kantoren, vergaderruimtes: 2400 m².
  • Parking voor 150 wagens en 200 fietsen.

Nieuw UGent-restaurant, dat als centrale faciliteit ter beschikking staat voor alle werknemers van het Tech Lane Science Park. Capaciteit: ruim 350 personen.

Eerstesteenlegging UGent-VIB Onderzoeksgebouw FSVM II

2018-10-16