• Home /
  • Nieuws /
  • Onze vastgoedpoot Foremost Immo investeert in de biosector (2009)

Onze vastgoedpoot Foremost Immo investeert in de biosector (2009)

2009-03-09

Foremost Immo nv, DG Infra+ en B.S.I. nv (Ipes Groep) investeren in een nieuw en state-of-the-art dienstencentrum voor bedrijven in Gent. Dit centrum zal tegemoetkomen aan de groeiende vraag van life sciences en biotechbedrijven voor specifieke en kwalitatieve dienstverlening en infrastructuur op maat in het hart van de Belgische biotech-activiteit.

Het dienstencentrum "Bioversneller", een concept van SumProject, is ontwikkeld en ontworpen met de steun van de Universiteit Gent en VIB (het Vlaams Instituut voor Biotechnologie). Het was de Universiteit Gent die de nv Bioversneller een erfpacht toestond op een stuk grond gelegen in het Ardoyen Wetenschapspark in Zwijnaarde (Gent).

"Bioversneller" zal 12.500 m² aan laboratorium-, kantoor- en gemeenschappelijke ruimte omvatten, verspreid over vijf verdiepingen en is modulair opgevat. Bovendien is het bedrijvencentrum in de nabijheid van de E17 en E40 autosnelwegen vlot bereikbaar. "Bioversneller" zal worden gebouwd door de Tijdelijke Vereniging van de bouwbedrijven Denys en Ipes. De ingebruikname is gepland tegen de zomer van 2010.

De nv Bioversneller is verheugd het Gentse biotechnologiebedrijf Ablynx nv als eerste gebruiker van het dienstencentrum te mogen verwelkomen.