• Home /
  • Opening Handelsbeurs Antwerpen

Opening Handelsbeurs Antwerpen

20299 001 Mopro – Handelsbeurs 016 031019

De Handelsbeurs in Antwerpen schittert weer na drie jaar restauratie

Na bijna 20 jaar leegstand en 3 jaar restauratiewerken is de Handelsbeurs terug open.
Het gebouw werd op 4 oktober ingehuldigd door de Antwerpse burgemeester Bart De Wever.

De Handelsbeurs werd gebouwd in de 16de eeuw. Het monumentale beursgebouw is 2 keer volledig afgebrand (in 1583 en 1858) en heropgebouwd. In 1997 verloor het zijn functie doordat de effectenbeurs van Antwerpen werd overgenomen door die van Brussel. Een nieuwe rendabele invulling en investeerders werden pas in 2016 gevonden.

Vandaag kan het gebouw zijn economische, sociale en toeristische rol opnemen. Zoals in het verleden kunnen de bezoekers terug doorlopen van de Lange Nieuwstraat naar de Meir. De Handelsbeurs herneemt haar functie als centrale ontmoetingsplek in hartje Antwerpen en wordt dé locatie voor modeshows, congressen, beurzen, concerten, galadiners, enz.

Later dit jaar opent het restaurant in de aanpalende Schippersbeurs, in het voorjaar van 2020 gaat een nieuw vijfsterrenhotel in het historische Hotel du Bois open. De ondergrondse parkeergarage is reeds toegankelijk voor het publiek en heeft een rechtstreekse verbinding met de Handelsbeurs en het hotel.

Het project werd gerealiseerd door de Handelsbeurs Antwerpen NV, samengesteld uit zowel publieke (PMV en AG VESPA) als private aandeelhouders (o.m. Diepensteyn NV en Denys Global NV) en onder de deskundige leiding van hoofdaannemer Denys NV en hoofdarchitect eld.

Opening Handelsbeurs Antwerpen

2019-10-11