SPEN

Niamey (Niger)

Het eau-de-vie van Niamey

Bouw pompstation, levering en plaatsen toevoerleiding in ductiel gietijzer ND 700 en ND 400, bouw van een nieuwe watertoren, aanleg distributieleidingen.

Eau-de-vie, noemen ze het hier. En dan hebben ze het niet over het Franse levenswater als verzamelnaam voor allerlei sterke alcoholische dranken, maar wel over drinkwater.

Als Belgisch bedrijf zijn we uiterst trots om opnieuw actief te kunnen zijn in NIGER in een vakgebied waarin we marktleider zijn: de aanleg van drinkwatertoevoerleidingen met grote diameter.

Na een lange periode van binnenlandse politieke instabiliteit kregen we uiteindelijk einde maart dit jaar van onze Nigeriaanse Bouwheer SPEN, Société de Patrimoine des Eaux du Niger, de opdracht de werken te starten.

Onze werken omvatten de bouw van een nieuw pompstation met een productie van 1350msup3;/u, de aanleg van een nieuwe 18km lange toevoerleiding in ductiel gietijzer met diameters DN700 en DN400, de bouw van een nieuwe watertoren met capaciteit 2000msup3; en de aanleg van 80km distributieleidingen in PVC met diameters 63mm tot en met 315mm.

Dit alles om de steeds uitdijende hoofdstad Niamey van het nodige drinkwater te kunnen blijven voorzien.

Het bedrag der werken bedraagt 18.000.000euro;, de uitvoeringstermijn 24 maand.

ANDERE PROJECTEN