• Home /
  • Nieuws /
  • Leiderspositie op thuismarkt bevestigd (2009)

Leiderspositie op thuismarkt bevestigd (2009)

2009-08-24

Fluxys, de beheerder van het Belgische hoge druk gasnetwerk, heeft in het kader van het VTN II project, begin augustus 2009 twee projecten gegund aan NV Denys.


Het eerste project betreft de aanleg van 85 km pijpleiding DN1000 in de provincie Vlaams Brabant, tussen Opwijk en Landen. In dit project zitten, naast de traditionele open sleuf aanleg methoden, eveneens een 6-tal gestuurde boringen en 53 persingen (zowel open als gesloten front persingen). Tevens dienen een 6-tal aardgasstations gebouwd te worden. De eerste werken zijn gepland om uitgevoerd te worden vanaf december 2009. De leiding moet in dienst zijn tegen eind 2010. Dit project werd gegund aan een THV waarvan Denys piloot is. 

Bij het tweede project dient in de bestaande tunnels onder de Maas en Albertkanaal (aangelegd door Denys in 1998-1999) een nieuwe DN1000 leiding aangelegd te worden. De tunnels en schachten dienen eerst zorgvuldig leeg gemaakt te worden waarna de nieuwe leiding wordt aangelegd naast de bestaande, in dienst zijnde leiding.

Een heel grote nadruk wordt gelegd op de veiligheidsaspecten, onder meer het werken in nabijheid van de bestaande in dienst zijnde DN1000 leiding en het werken in besloten ruimtes. De werken zijn gepland om te starten in maart 2010, met een totale uitvoeringsperiode tussen 8,5 en 12 maanden (afhankelijk van het verkrijgen van de bouwvergunningen door Fluxys).

Weerom een grote uitdaging voor ons allen….