ASWEBO - DE LIJN

Sint-Lievenspoort Gent

Aanpassen trambruggen over de Schelde en de Stadsring

Deze opdracht is een combinatie van burgerlijke bouwkunde en spoorwerken waarbij verschillende, niet alledaagse modi met betrekking tot de spooraanleg worden gebruikt.

a) burgerlijke bouwkunde

De bestaande trambruggen over de Schelde en de Franse Vaart worden ontmanteld tot op het structureel beton. Vervolgens worden twee langse zaagsneden gerealiseerd (dwars door de betonnen plaat). Op die manier wordt een sleuf verwezenlijkt van 2,5 m breedte die toelaat om de bruggen te verstevigen met een samengesteld stalen profiel (lengte plusmn; 30 m). Ter hoogte van de nieuw te realiseren landhoofden worden micropalen voorzien teneinde zettingen te vermijden.

Na het noodzakelijk verankeren van de wapeningen wordt de sleuf terug dichtgebetonneerd en kan de brug verder afgewerkt worden.

De brug aan de stadsring wordt volledig verwijderd en vervangen door een nieuw brugdek (nachtwerk).

b) spoorwerken

Drie verschillende spoorsystemen zijn in het bestek voorgeschreven. Op de bruggen wordt een opbouw gebruikt waarbij U-vormige uitsparingen worden voorzien in het betonnen wegdek. De rails worden erin geplaatst en opgegoten met een zelfnivellerende gietmassa.

Verder worden sporen gemonteerd op een betonplaat gebruik makend van railopvulprofielen die evenals het eerstgenoemde systeem ervoor zorgen dat de door de tram veroorzaakte trillingen worden gedempt.

Een laatste systeem dat voorgeschreven is, is het ldquo;klassiekerdquo; systeem waarbij rails op houten dwarsliggers worden gemonteerd. Ook hier worden de trillingen gedempt door gebruik te maken van specifieke railopvulprofielen.

Startdatum : maart 2005

Uitvoeringstermijn : 130 WD

ANDERE PROJECTEN