DREAMCUTTER TECHNOLOGY

Wallslotrobot

Waarom sturen we nog steeds mannen 20 of 30 meter naar beneden in kleine schachten om diepe verticale sleuven te graven? Zou het niet beter zijn om daar beneden een machine het werk te laten doen? Welnu, Denys heeft zo'n machine ontwikkeld. Het heet de WallSlotRobot en het is snel, schoon, veilig en veelzijdig.

In stadscentra en dichtbebouwde gebieden zijn verticale sleuven moeilijk uit te graven. Conventionele technieken zoals slibwanden zijn onmogelijk vanwege de beperkte manoeuvreerruimte. Daarom is het in sommige landen nog steeds gebruikelijk om graafwerkzaamheden te laten uitvoeren door arbeiders die door de schachten naar beneden gaan in kleine ruimtes van ongeveer 1 bij 3 meter. Het is nogal een intimiderend klusje.

Daarom heeft Denys de WallSlotRobot ontwikkeld, een techniek die een machine het vuile werk laat doen.

Gewapende betonelementen worden door middel van vier hydraulische cilinders de grond in gedreven tot een schacht.

Een graafmachine, bevestigd aan het eerste betonelement, graaft de grond in. Via een rail op maaiveldniveau wordt de grond opgenomen en afgevoerd.

Zodra de schacht klaar is, wordt de graafmachine verwijderd.

Wapening wordt in de schacht neergelaten en beton wordt op zijn plaats gegoten.

Het systeem heeft naast het voor de hand liggende voordeel dat u comfortabel en veilig kunt werken, vele voordelen. Terwijl handmatig uitgraven doorgaans een week in beslag neemt, duurt deze techniek slechts twee dagen: één voor het uitgraven en één voor het storten van het beton. De techniek maakt het ook mogelijk om aangrenzende schachten achtereenvolgens uit te graven. En anders dan bij slibwanden zorgt de betonmantel voor een schoon wandoppervlak.

De techniek kan worden gebruikt voor verschillende soorten projecten, zoals de bouw van ondergrondse treinstations, het herstel van funderingen en de uitbreiding van gebouwen met ondergrondse vloerniveaus of ondergrondse parkeerplaatsen.

Wsr Met Transparant Logo
Afbeelding11
Afbeelding51
Wallslotrobot Overzicht

ANDERE PROJECTEN