DREAMCUTTER TECHNOLOGY

Roofrobot

Nooit geziene ondergrondse bouwtechnologie 

De toenemende bevolkingsdichtheid in steden over de hele wereld zet het stedelijke landschap onder druk. Wereldwijd staan verstedelijkte regio's voor de belangrijke taak om de bevolkingsgroei op te vangen en tegelijkertijd meer open ruimte te voorzien om de levensomstandigheden in de binnensteden te verbeteren. Als steden culturele, sociale en economische centra willen blijven, zullen ze gebruik moeten maken van de ondergrondse ruimte. Er is alleen één groot probleem: een groot deel van de beschikbare ruimte wordt al ingenomen door bovengrondse constructies, en de overlast van traditionele bouwmethoden wordt steeds moeilijker te rechtvaardigen.

De oplossing voor deze uitdaging, de Dreamcutter-technologie, is tweeledig. Ten eerste is er het Cube Systeem, een machine die diepwanden maakt uit ondergrondse ruimtes met een lage vrije hoogte. Voor meer informatie kunt u kijken op https://www.denys.com/projecten/dreamcutter. Ten tweede is er de Roofrobot, nog een game-changer in ondergronds bouwen. Deze machine is ontwikkeld door Denys en maakt het mogelijk om vanuit ondergrondse ruimtes met een lage hoogte een overkapping te maken. De Roofrobot is een veiliger, sneller en arbeidsvriendelijker alternatief voor de traditionele bouwwijze van een buizendak. Het door de Roofrobot gecreëerde dak kan een overspanning hebben van 20 meter en is volledig waterdicht.

De Roofrobot bestaat uit een Frees, een module voor de grondafvoer en wordt gevolgd door betonelementen. Deze elementen zijn versterkt en gebetonneerd waardoor het gebogen dak ontstaat.

Deze techniek kan worden gebruikt voor verschillende soorten projecten, zoals de bouw van ondergrondse treinstations, parkeerplaatsen en nog veel meer.


Rr Met Logo Large
Roof Robot 130623 0013
Roof Robot 130623 0035

ANDERE PROJECTEN