FUTURE MOBILITY

Hyperloop

De Europese Hyperloop komt eraan

De behoefte aan nieuwe infrastructuur buiten het wegvervoer is dringend. De bestaande transportmodaliteiten vereisen 51 miljard euro aan investeringen, stoten 30% van alle emissies uit en zijn ontworpen voor lage snelheden. Economische groei vereist anticiperende transportoplossingen. De nieuwe vorm van transport moet in alle opzichten duurzaam zijn.

Denys gelooft dat de toekomst van dit vervoermiddel onder de oppervlakte ligt, waarbij de openbare ruimte wordt gereserveerd voor mensen, of voor reizen in voertuigen met lage snelheid. Wij helpen bij de bouw van een van deze nieuwe vervoerswijzen: de Hyperloop. Met onze lange ervaring in tunnelbouw helpen wij dit werkelijkheid te maken.

Het Hyperloop Development Program is het gedurfde Europese project om een netwerk van autonome voertuigen te ontwikkelen die door bijna-vacuümbuizen reizen. In deze buizen worden voertuigen opgehangen, voortbewogen en magnetisch langs de bovenrails geleid. Contactloze ophanging in een vrijwel vacuüm betekent dat het systeem 90% energiezuiniger is dan de luchtvaart en even snel reist.

Hyperloop is geen droom, het wordt werkelijkheid en krijgt vorm in Nederland, waar het systeem is uitgevonden. In Groningen hebben we een bovengrondse demonstratiebuis van 420 meter gebouwd, inclusief een centrale wisselopstelling om het vermogen om van richting te veranderen te testen. De buis zal net als een pijpleiding van staal worden gemaakt, maar met veel nauwere toleranties omdat de voertuigen zijn ontworpen om te rijden met snelheden tot 400 km/u.

Op een duurzamere toekomst voor ons allemaal!

Hyperloop Vierkant Large
Hyperloop Af 2 0

ANDERE PROJECTEN